Anders Widmark & gäster

Den 26 maj 2024 medverkade Helen i Livemusik på Skansen: Anders Widmark & gäster.

Med sig på scenen hade de Zoie Finer och Claes Janson samt inte mindre än två sångkörer; Maria Magdalena Kammarkör under ledning av Mats Nilsson samt Lidingö Motettkör under ledning av Annika Hudac.

Helen och Anders framförde musik från den gemensamma skivan Genom varje andetag som också vunnit en Grammis.

Anders Widmark Trio, med basisten Tobias Grenholm på bas och Simon Liljeblad, trummor, framförde ett par av våra mest älskade sommarpsalmer och bjöd på skön musik ur sin breda repertoar.

Bluessångaren Claes Janson uppträdde senast på Sollidenscen på Allsång på Skansen. Då framförde han tittarnas önskelåt Har du kvar din röda cykel. Nu fick publiken höra den igen!

Zoie Finer, vars varma röst pendlade mellan soul och jazz, har samarbetat med Anders Widmark sedan 2010 både på album och livekonserter.

Helen i sociala medier 2 maj 2024:
– Så länge sen jag fick chansen att spela med Anders Widmark – ser så fram emot den 26/5 på Skansen. Fint också att få möta Claes Jansson och Zoie Finer tillsammans med Anders – som är en helt suverän pianist och musikskapare – med ett unikt avtryck. Passa på att fira morsdag med en konsert där allt kan hända!

Den 10 maj släpptes singeln Gravity:

Låten Gravity handlar om att det är lätt att glömma bort alla mirakel som faktiskt sker mitt framför ögonen på oss. Två meter ifrån dig sitter en människa av kött och blod. Hur fantastiskt är inte det? Hur fantastisk är inte gravitationen? Miraklen finns mitt ibland oss.

Text & musik: Anders Widmark
Sång: Helen Sjöholm
Producent och arrangemang: Daniel Palm
Musikvideo & foto: Peter Östlund
Distribution: Warner Music Sweden AB

3 thoughts on “Anders Widmark & gäster”

    1. Hej det är inget väskförbud på denna konsert. Det är tillåtet att ha med sig en väska per person som mäter max 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup). Alla väskor kontrolleras vid entrén. Detta pga de nya väskförbudet som vi fått delvis dispans från. /Tina, kommunikatör för Anders Widmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *