Biografi för arrangörer

Helen Sjöholm i mörkblå blus och huvudet vilande i handen. Turkos bakgrund. Halvfigur.

Foto & ©: Ricky Tillblad

HELEN SJÖHOLM fick sitt stora genombrott som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995.
Sedan dess har hon spelat ett flertal musikalroller. Åren 2002-2003 spelade hon rollen som Florence i succé­uppsättningen av Chess på svenska på Cirkus i Stockholm och 2008-2009 gjorde hon Eliza Doolittle i My Fair Lady på Oscarsteatern.

Vidare har Helen spelat ledande roller i bland annat Aniara, Bullets over Broadway, Livet är en schlager, Hugh and Nancys många världar och Next to Normal.

Under sin karriär har hon bland annat belönats med det prestigefyllda teaterpriset Guldmasken två gånger, hon har tilldelats Thalia-statyetten för sin roll som Kristina och 2018 tilldelades hon den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus” för framstående konstnärliga insatser som sångerska och skådespelerska.

Under 25 år av framgångar har Helen aldrig tidigare gjort ett soloalbum med nyskrivet material, men i september 2020 släppte hon det efterlängtade albumet En ny tid som älskades av fansen. En ny tid, som producerats av Andreas Dahlbäck, är ett mycket personligt album där Helens eget avtryck märks tydligt och som rymmer specialskrivet samt handplockat material.

Hösten 2020 medverkade Helen i TV4-succén Så mycket bättre och släppte bland annat låtarna Han har ett sätt och Euforia.

2020 sändes den första säsongen av Bäckström med bland andra Kjell Bergqvist. Andra säsongen sändes 2022.

2021 hade filmen Tills solen går upp premiär. För regin stod Peter Dalle. Medverkade gjorde, förutom Helen, bland andra Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle. 2021 visades även TV-serien Thunder in my hart av Amy Deasismont, som fick en uppföljare 2023.

I oktober 2022 släppte Helen och Anna Stadling julalbumet Snö & marschaller och månaderna därpå genomfördes en omfattande julturné runt om i landet.

HÖSTEN 2023 medverkar Helen i musikalen Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm.

Pressbilder

Högupplösta pressbilder på Helen Sjöholm hittar du här, alternativt maila press@allthingslive.se