One Guitar and guests

Den 5 oktober 2022 bjöd malmögitarristen och kompositören Peter Tegnér in till en himmelsk konsertkväll på Victoriateatern i Malmö tillsammans med en kavalkad av fina gästartister. På scen med Peter fick publiken höra Helen, koraspelaren och sångerskan Sousou Cissoko, sångerskan Jessica Ottosson och slagverkaren Bo Håkansson.

Gästartister

Helen Sjöholm – sång
Malmö är speciellt för Helen, här bodde hon 1992-2002 och debuterade -92 med en nyskriven musikal, Elvira Madigan. Det var också i Malmö som hon fick sitt stora genombrott med Kristina från Duvemåla 1995.

Sousou Cissoko – sång och kora
Idag är Sousou en av världens få kvinnliga professionella koraspelare. Tillsammans med sin man, Maher Cissoko, har hon bl a turnerat i 30 länder och framträtt på Polarpriset. 2021 fick Sousou ta emot Taubestipendiet.

Jessica Ottosson – sång
Peters mångåriga duopartner, uppväxt i Mönsterås. Aktuell med ledmotivet i Tyska Tv-serien Die Toten von Marnow.

Bo Håkansson – slagverk
Malmös flitiga och mångsidiga slagverkare hittar vi i en mängd olika konstellationer. Bo spelar i Malmö Symfoniorkester sedan 1995.

Fotograf pressbilder från vänster: Chinua Ford, Ricky Tillblad, Yohanna Troell, Jenny Brandt Grönberg, Eva Kunda Neidek

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *