Vi håller ut

Vi håller ut – svenska artister går samman för att stötta i kampen mot corona

Under 80-talet kom klassikerna Do they know it’s christmas och We are the world för att uppmärksamma en av världens största kriser. Nu – mitt i en ny brinnande kris – samlas ett 50-tal svenska artister i en låt om att inte tappa hoppet och att hålla ut. Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson, Mariette, Jessica Andersson, Dolly Style och Robin Bengtsson är några av artisterna i Vi håller ut, tillägnad alla svenskars kamp mot Covid-19.

Håll ut har varit och kommer att vara ett av det starkaste och viktigaste budskapen under våren – och kanske även under sommaren – 2020. Statsminister Stefan Löfvén, Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen och vårdpersonalen – alla ber de oss att hålla ut lite till.

För att ge tillbaka till de som nu kämpar som allra hårdast, och för att peppa alla att göra just det som behövs släpps låten och musikvideon Vi håller ut. Några av Sveriges främsta musiker och artister har samlats för att hylla och stötta alla som kämpar med coronakrisens eländen, stora som små. I hela landet finns sorg, ovisshet och utmaningar som de flesta aldrig har mött förut. Alla behöver göra uppoffringar och visa hänsyn, för att skydda sig själva – och framförallt varandra.

Förhoppningen är att så många som möjligt ska lyssna på låten, se på videon och göra den till sin egen. Projektet är helt ideellt och inte kopplat till någon organisation, insamling eller politisk aktör. Låten kommer att distribueras via tjänsten Amuse och alla intäkter från spelningar av låten kommer att skänkas till ett projekt inom vården.

Regissör och producent: Micke ”Mikeadelica” Gustafsson

Text: Ingela ”Pling” Forsman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *