Falköpings Stadsteater 21 april 2013

Foto och © Maria Nehro

Foto och © Maria Nehro

I söndags träffade jag Kristina på Stockholms Central, för avfärd till Falköping, där Missionskyrkan ordnat en konsert med Helen & Martin Östergren, där hela överskottet skulle gå till skolprojektet Zimlat for Life i Kenya. Tåget stannade på ett otal platser innan vi var framme strax före kl 13.

Trots att vi hade karta med oss valde vi fel sida av järnvägsstationen och hann gå en bit i fel riktning innan vi upptäckte vårt misstag. I gengäld hittade vi en blomsteraffär där vi passade på att inhandla blommor till eftermiddagens konsert. Till slut hittade vi, med viss möda, STF vandrarhem. Då vi installerat oss gav vi oss strax ut på stan igen.

Jag var hungrig och behövde äta någonting innan konserten, men mat visade sig bli ett återkommande problem för oss under vistelsen. Vi gick gata upp och gata ner, utan att se annat än villor. Till slut hittade jag till min lättnad en smörgås i en badhuscafeteria, som avnjöts i solskenet utanför teatern.

Kl 16 var vi på plats på Stadsteatern, eftersom mingel utlovats en timme innan konsertens början. Lokala sponsorer hade sett till att vi fick snacks av olika slag, och apelsinjuice att dricka. Någon kassa såg vi inte till, och vände oss till en konsertvärd för att fråga var vi kunde hämta ut våra biljetter. Vi blev vänligt och trevligt bemötta av eldsjälen bakom denna konsert; Stig Olof Andersson.

Efter att ha provsmakat lite grand på det som bjöds var det dags att ta plats i salongen, och detta program fick vi njuta av, under drygt en och en halv timme:

Här är gudagott att vara

Horgalåten

Ögon känsliga för grönt

I can´t help loving that man of mine

Duvemåla Hage

Hemma

Sverige

Jag är det fulaste som finns (Martin Östergren)

Money Money

PAUS

Sommarkort

Vid vassen av den krökta ström

Man borde inte sova

I Could Have Danced All Night

Hanna flyger (instrumentalt av Martin Östergren ur Stockholm Stadsteaters föreställning Peter Pan)

Kvinnan för dig

Du är min man

Gabriellas sång

Vår sista dans (extranummer)

Helen bar en svart- och guldmönstrad klänning som vi kände igen väl från tidigare konserter. Att döma av applåderna redan under inledningstonerna låg Du är min man bra till hos stora delar av publiken. Kvällen till ära tillägnades den Stig-Olof Andersson. Personligen uppskattade jag de båda sångerna ur Kristina från Duvemåla allra bäst, två av musikalens allra vackraste! Tyckte också mycket om Kvinnan för dig, Sommarkort och sångerna från första solo-CD:n Visor. För att nämna några exempel. Det var även roligt att höra Martin Östergren i två egna nummer.

Martin och Helen gnabbades vänskapligt och roligt i mellansnacket, och Helen delgav oss minnen från sin tidiga karriär, allt från sångövningarna i sin pappas plåtslageri i Sundsvall, till sina första TV-framträdanden hos Kjell Lönnå, Enskedespelen med Benny Andersson i publiken och Kristina från Duvemåla. Naturligtvis blev det  stående ovationer och extranummer. Kristina tog sig, på arrangörens begäran, själv fram till scenkanten under applådtacket, och lämnade fram våra blommor till Helen. Slutligen fick företrädarna för Zimlat for Life motta en symbolisk check på överskottet från denna konsert, och andra ihopsamlade medel i anslutning till den, på hela 360 000 kronor!

Då vi nöjda och glada lämnade Stadsteatern var vår avsikt att avsluta kvällen med middag på någon trevlig restaurang. Men det visade sig lättare sagt än gjort. Vi följde skyltarna som pekade mot centrum, och passerade kvarter efter kvarter med bostäder och industrier, men tycktes aldrig komma fram! Till slut fick vi syn på ett Sibylla gatukök. Kanske inte riktigt vad vi tänkt oss, men det fick duga. Idag på förmiddagen var det så dags att ta tåget hem igen, efter en riklig frukostbuffé på Mössebergs Kurort. Redan nästa helg är det dags för nästa äventyr, men då på betydligt närmare håll; Helen och Stockholms Studentsångare på Musikaliska!

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *