BAO – Vaksala Torg, Uppsala, 25 augusti

Foto och © Maria Giulia Cecchini

Foto och © Maria Giulia Cecchini

Gästbloggare: Kaelin Johansson

Helen i Uppsala. What can a girl say? True love. Åkte tre timmar med bil för att se min idol, och det var så värt det! Varje moment då hon stod på scenen fick mig att lysa upp i ett stort leende och dansa för allt jag var värd.

Jag mår inte så bra annars, men när jag ser Helen, då blir jag bara så lycklig. Det är konstigt, eller hur? Att en person kan göra så mycket med ett leende och en röst som är från ovan. Jag skrattade när Helen skämtade om Ramlösan, jag skrattade ännu mer när hon sa att hon inte heller ”såg allt i December!”. Jag grät lite när hon sjäng O Klang Och Jubeltid för det är en av de sånger som berör mig mest bland BAOs repertoar.

Mina sånglektioner går till stor del åt att sjunga allt från BAO till Chess och Kristina, och mitt piano är överfullt av deras noter. Jag kan inte säga nog hur mycket Helen Sjöholm betyder för mig musikaliskt, hon har varit min inspiration sedan jag var liten och såg Kristina första gången.

Att vara på en BAO-konsert är speciellt. Det är en speciell stämning som man inte hittar var som helst. Det är fascinerande att se alla dessa äldre människor samlade, så glada, dansande, och även unga ansikten som hittat tillbaka till sina rötter.

Jag gick med min pappa, en föredetta raggare, så till och med dessa kan uppskatta BAOs musik och hitta glädje i det. Helen lyste verkligen upp våran kväll, det går inte att understryka nog hur bra hon var, hennes röst när hon sjöng Kära Syster, jag ryste. Glädjen i Nu Mår Jag Så Mycket Bättre var fantastisk, Du Är Min Man fick alla att stå upp och bara skrika (iallafall där jag stod), Helens danssteg och även de andras framträdande var underbart.

Som Orsatjej som tagit musiklektioner av medlemmar i BAO blir man ju lite nostalgisk också och hurrar lite extra för Orsagänget. Och Benny Andersson… vad ska man säga? Mer musikalisk man finns väl inte. Det var inte riktigt Kristina, men det var ändå en fantastisk konsert som jag skulle kunna se hundra gånger till.

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *