2016 – t.v.

Foto och © Thore Rodelius

Foto och © Thore Rodelius

I mars 2016 gav Helen, tillsammans med Magnus Carlson och Radiosymfonikerna, tre konserter i serien ”Svenska stjärnor” på Berwaldhallen i Stockholm.

I juli turnerade hon tillsammans med BAO till åtta platser runt om i landet.

Under hösten spelade hon rollen som Helen Sinclair i Woody Allen-musikalen ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon i Stockholm tillsammans med bland andra Johan Rheborg, Johan Rabaeus, Linus Wahlgren och Andreas Nilsson. Spelperioden pågick t.o.m. den 8 april 2017 och Linus Wahlgren ersattes efter årsskiftet av Rennie Mirro.

Under sommaren och hösten 2017 gjorde Helen ett flertal konsertframträdanden; hon medverkade i ”I Love Musicals Allstars” på Ullevi i Göteborg tillsammans med Peter Jöback och Tommy Körberg, gav tre konserter i Dalhalla samt medverkade i Allsång på Skansen tillsammans med Malena Ernman, begav sig ut på miniturnén ”En sensommarkväll” tillsammans med Tomas Andersson Wij och medverkade i ”Trees and Love” på Göta Lejon i Stockholm till förmån för Vi-skogen. Året avslutades med fem konserter kallade ”Vinterklang” på Wasa Teater i Finland samt medverkan som hemlig gästartist i ”Caprice – OD med gäster” i Uppsala tillsammans med Andreas Nilsson.

Den 2 juni släpptes singeln ”Sankta Klara klocka” med Helen och Malena Ernman och den
1 september hade filmen ”Becker – Kungen av Tingsryd” premiär, med Helen i rollen som kommunalråd.