Helen Sjöholm imponerar

Hallands Nyheter 150706

Av: MAGNUS JOHANSSON

Musik i sommarkväll
Med Helen Sjöholm, Jojje Wadenius, Martin Östergren, Tomas Bergquist och Ulric Johansson.
Nöjesparken, Varberg, lördag den 4 juli.

Mångsidigheten hos Helen Sjöholm och hennes kompband gör Musik i sommarkväll till en afton att minnas.

Redan i uppbyggnaden till inledande Jordgubbar och smultron av FJK inser jag att det kommer bli en speciell kväll i Nöjesparken. Tassande instrument och diskreta körer leder fram till en dramatisk refräng som Helen Sjöholms fantastiska röst lyfter till nya höjder.

Svängiga Euforia (Billy Joel i översättning av Tomas Andersson Wij) och vårskriket som är Lalehs Vårens första dag visar på helt andra sidor av bandet på scenen och det är just kontrasterna som förhöjer stämningen ikväll.

När vi bjuds på ”en slingrig tur genom Sveriges visarkiv” sänker Helen Sjöholms gäng ner hela Nöjesparken i ett trolskt landskap där man nästan kan höra älven brusa och vinden vina mellan träden.

Det lekfulla samspelet mellan Jojje Wadenius gitarr och Martin Östergrens piano är otroligt bra och lägg därtill en gudabenådad sångerska med ett smittande glatt sommarhumör.

(…)

Vi får lite Olle Adolphsson, Staffan Hellstrand, flera låtar signerade Tomas Anderrson Wij och ett nedslag ur Kristina från Duvemåla i form av hoppfulla Duvemåla hage. (…) det är svårt att värja sig mot Helen Sjöholms vackra stämma.

(…)

Jojje Wadenius medley med barnlåtar från skivan Goda’ Goda’ är en riktig högtidsstund för alla oss som växte upp med den tecknade TV-serien Kalles klätterträd. Gitarristen klättrar upp och ner både på gitarrhalsen och i röstregistret på ett imponerande sätt.

Balladen Gabriellas sång (av Py Bäckman / Stefan Nilsson) och Vår sista dans (Benny Anderssons orkester) rundar av kvällen och när vi som extranummer får en Du är min man med bra klös är det en jublande publikskara som ger stående ovationer åt det begåvade bandet på Nöjesparkens scen.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka