Skatt väl värd att lyssna på

Corren 140221  

Av: HELENA LUNDBERG

Konsert CCCC
Medverkande: Helen Sjöholm, sång; Martin Östergren, piano; Tomas Bergquist, slagverk; Ulric Johanson, bas; Jojje Wadenius, gitarr 
(…)Linköping, 21/2  

(…)Efter Wadenius inledande manöver kommer Helen Sjöholm ut på scenen och ger oss en svensk version av Joni Mitchells ”Both sides now” tätt följd av Eva Dahlgrens ”Glad och lycklig”. Sedan får vi kvällens enda rimmade mellansnack, där både Berg och Mantorp nämns. (…)

Helen Sjöholm och hennes kompband rör sig lätt och ledigt bland genrerna. Här finns musikalrepertoar, låtar av Billy Joel och Elvis Costello och den allt för tidigt bortgångna Judee Sill men även ett potpurri av gamla svenska visor. (…)

Den skatt som Helen Sjöholm grävt fram ur Svenskt visarkiv är väl värd att lyssna på. Jag har sjungit och lyssnat på ”Vårvindar friska” väl hundra gånger, men inte förrän i går kväll begrep jag vad låten handlar om.

(…)Helen Sjöholm sticker ut bland våra populärsångerskor i det att hon inte skriver material själv. Hon tolkar andras låtar med både själ och hjärta och hennes röst verkar inte ha några omfångliga gränser över huvud taget. Det låter lekande enkelt och chosefriheten och naturligheten går igen i mellansnacket. Det är vänligt och inbjudande, både till hennes medmusiker och till oss i publiken. Man sitter helt enkelt och trivs med en perfekt start på helgen.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Källa: Corren.se

Tillbaka