Sjöholm drog igång Sunnersta folkets hus

Foto och © Stefan Sundkvist

Foto och © Stefan Sundkvist

allehanda.se 140413

Av: HANNA PERSSON

Under lördagskvällen fick Sunnersta folkets hus finbesök. Sundsvallsdottern och musikalstjärnan Helen Sjöholm var på plats för att dela scenen med kusinen Maria Lundberg och Norasonen Klas Norberg.

Väg 335 är närmast tom på trafik. Det lyser från husen men annars är allt stilla. Skylten med texten ”Sunnersta” pekar mot vänster och en grusväg leder ut till Sunnersta folkets hus. Vägen är kantad med ett 100-tal bilar och inne i lokalen börjar luften ta slut redan innan kvällens stjärna ställt sig på scenen.

Helen Sjöholm är sångerskan som 1995 slog igenom med sin roll i ”Kristina från Duvemåla”, men som nu bland annat går att höra i Benny Anderssons orkester, eller som i kväll tillsammans med lokala förmågor i Sunnersta folkets hus.

Klas Norberg gör entré på scenen med låten ”Min vår” och drar en snabb presentation av kvällens dragplåster innan ”Summerwind” spelas och Helen Sjöholm själv kommer in. Hon sjunger ”Vid vassen av den krökta ström” innan hon presenterar kusinen och medmusikanten Maria Lundberg. De sjunger sedan Tomas Ledins ”Vi är vårt land” tillsammans.

Helen Sjöholm är en lysande stjärna. Hon är mysig, storslagen, spexig, humoristisk och ganska omöjlig att inte älska. Hon har riv i rösten och glimten i ögat, och hon gör sig alldeles rätt och hemma i Sunnersta folkets hus intima lokaler.

Etthundrafemtio personer. Så många rymmer byggnaden och på åtta minuter sålde biljetterna till kvällens konsert ut. I pausen smakades kaffe och kanellängd, och publiken fick passa på att lufta sig från den överhettade lokalen innan det blev dags igen. ”I know him so well”, ”Suspicious mind” och ”Du e min man” är några av de låtar som sällskapet spelade under kvällens andra akt, och det har som helhet ägt rum något alldeles extra i Sunnersta denna kväll.

Tillbaka