Sjöholm sätter schlagertonen

Corren 140912

Av: CHRISTER SANDBERG

Musikal CCCC Livet är en schlager, Cirkus, Stockholm
Manus, regi och sångtexter: Jonas Gardell
Musik: Fredrik Kempe
I huvudrollerna: Helen Sjöholm, Peter Jöback, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, Frida Westerdahl och My Holmsten.
Scenografi: Anna Asp
Kostym: Christer Lindarw 
Kapellmästare: Martin Östergren.
Spelas till 21 december 2014

Det är extra allt när Jonas Gardell tar sin filmsuccé Livet är en schlager till Cirkus. Helen Sjöholm och Peter Jöback i de bärande rollerna (…)

Filmen i regi av Susanne Bier från år 2000 blev ju en succé, men nu ber Jonas Gardell oss att glömma den. Han har omarbetat storyn om den schlagertokiga Mona (Helen Sjöholm) som skickar in en låt till Melodifestivalen som egentligen skrivits av den cp–skadade killen David (Stefan Helgesson) som hon är personlig assistent åt (…)

Helen Sjöholm är enastående i sin krävande roll där hon är på scenen i princip hela tiden. Hon ska inte bara sätta de höga tonerna utan också agera i långa talade avsnitt. Föga överraskande klarar hon allt suveränt. Detsamma gäller Peter Jöback i rollen som transan Candy Darling, det är närvaro i varje scen. Johan Glans är perfekt som Monas arbetslöse Bosse (…)

Livet är en schlager är ju också en drift med kändisfixeringen. Därför blir det en lite märklig upplevelse att celebriteterna som det skojas om på scenen – sitter i salongen särskilt inbjudna. Inte många på första parkett hade betalt sina biljetter på premiären. Många tusen lär dock göra det fram till 21 december – det gör de rätt i.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Originalrecension:
Corren – Sjöholm sätter schlagertonen

Tillbaka