Gripande ny musikal

Uppsala Nya Tidning 140912

Av: BJÖRN G STENBERG

RECENSION Björn G Stenberg roas och grips av Jonas Gardells & Fredrik Kempes musikal

(…)

Kombinationen av Jonas Gardells inkännande och humoristiska vändningar och schlagerkungen Fredrik Kempes musik har blivit en roande och ofta gripande föreställning (…)

Historien om den ”vanliga” förortsmamman Mona och hennes brinnande schlagerintresse har förstås många saker som gör sig bra på scenen, från den inledande heminteriören med barn, arbetslös make och vardagsstress till den magnifika avslutningen i typisk bombastisk Melodifestivalsscenografi (…)

Föreställningen skulle inte lyfta dit den gör om man inte hade rollbesatt den så bra. Det är bara att rabbla det självklara först: Helen Sjöholm och Peter Jöback. Båda gör det fantastiskt, Sjöholm som den enkla Mona som först förblindas av fartvinden men som sedan växer med utmaningarna, Peter Jöback som transan Candy Darling, alias Sven-Åke, en imponerande rolltolkning som återigen visar hans mångsidighet.

Johan Glans gör sig bra som den lite fåniga maken Bosse, ivrigt ordvitsande när han blir stressad. Komikern och föreläsaren Jonas Helgesson är förstås perfekt som cp-skadade David, en roll som ger det där lilla extra. Motsatsen till liten är rolltolkningen av den bedagade schlagerdrottningen Sabina, där Frida Westerdahl excellerar i divalater och enorm plastik. Hur roligt som helst!

Lägg till en duktig orkester, dansare och en scenografi som lydigt låter sig formas till det som behövs.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka