Sjöholm om Näsåker: ”Det känns magiskt”

MittMedia 180614

Av: JÖRGEN SUNDIN

På lördag uppträder Helen Sjöholm, Jacke Sjödin och Holmsten Trio med flera på festplatsen i Näsåker. För Helen Sjöholm blir det som att komma hem.
– Det känns fantastiskt. Det var på Storgatan i Näsåker jag gjorde mina första gig, säger hon.

NÄSÅKER Helens mamma är född och uppvuxen i Näsåker och under barndomen var Helen, som själv växte upp i Sundsvall, ofta hemma hos sin mormor.

– Jag var där jättemycket när jag var barn. Men min mormor gick bort för 18 år sedan så nu blir det inte så ofta. Det är nog fem–sex år sedan jag var i Näsåker senast, säger hon.

(…) Dessutom får Helen och artisterna sova över i hennes mormors gamla hus.

– Det känns magiskt att få sova i det hus man hängde i så mycket som barn, säger hon. I Näsåker kompas Helen av Holmstens förstärkta trio. Dessutom medverkar förutom Jacke Sjödin även Klas Norberg och Helens kusin Maria Lundberg från Sollefteå.

– Det blir superkul. Jag och Maria sjöng ofta för mormor och när tanterna kom på kaffe, det hände för övrigt hela tiden, skulle vi sjunga. Det var där karriären började.

(…) – Jag har sett många stora artister på den scenen. Jag minns när Fallens dag var jättestort och jag såg Carola och Lasse Berghagen och många andra.

– Men det är inte bara av sentimentala skäl jag tycker om den scenen. Det är en fantastisk spelplats som är helt unik. (…)

(Hela intervjun återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka