Helens nya roll: personlig assistent

Kommunalarbetaren 140912

Av: JOHAN ERLANDSSON

Hon har spelat Kristina från Duvemåla, legat etta på Svensktoppen och sjungit texter av svenska stjärnförfattare i SVT-programmet Babel. När det nu blir musikal av filmen Livet är en schlager går Helen Sjöholm in i en ny roll: hon ska spela personlig assistent.

Vi möter Helen Sjöholm tillsammans med Jonas Helgesson. Jonas är författare, föreläsare och ståuppkomiker och gör nu med Livet är en schlager skådespelardebut i rollen som den cp-skadade David

(…)

– Jag tycker Jonas Karlsson var väldigt duktig i filmen, nästan lite mer cp än på riktigt.

(…)

Hon berättar att hon inte har gjort någon egentlig research för rollen, som att exempelvis intervjua verkliga personliga assistenter.
– Jonas erfarenheter har präglat vårt samarbete och det är på grund av Jonas person som jag känner mig trygg i rollen som personlig assistent.

Helen Sjöholm har också som ung själv jobbat inom hemtjänsten.
– Det finns några scener där vi har pratat om den integritetssfär man måste jobba med som assistent och då kan jag endast egentligen referera till när jag själv jobbade i hemtjänsten med äldre människor. När man ska komma nära någon och hjälpa, utan att hjälpa för mycket.

(…)

Och nu, i Livet är en schlager, får hon åter igen samarbeta med Peter Jöback som var med i Duvemålamusikalen. Den här gången spelar Peter Monas bror, transan Candy Darling.
– Eftersom Kristina från Duvemåla blev så betydelsefull för oss och vi spelade väldigt länge, så har det grundats något slags släktskap faktiskt och vi har följt varann utan att för den skull ha jobbat så tätt ihop, berättar Helen. Det har gått nästan 20 år sen de första skälvande stegen när vi skulle på nån presskonferens och vi höll på att kissa på oss. Vi var så fruktansvärt nervösa. Det är få man har upplevt en sån resa tillsammans med.

(…)

(Hela intervjun återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka