Jag gillar tystnad

NWT 101126

By: CARL EDLOM

I SKIVHYLLAN HOS…
…Helen Sjöholm – skivaktuell i dagarna med Euforia där hon tolkar Billy Joel

Bland mina första skivor…
– Den första skiva ( LP ) jag fick var Maritza Horns Jämmer och elände 1978. Jag var 8 år och ääälskade hennes skillingtrycksversioner! Dramatisk berättelser som Lejontämjarens dotter, Det döende barnet och Medan dansen går ”. Jag var helt tagen och lärde mig plattan utantill på nolltid ..

En av de skivor jag lyssnat på mest är…
– Den skiva jag lyssnat mest till genom åren är Tracy Chapmans Crossroads . Älskade den när den kom i slutet av 80-talet och tycker den håller att återvända till, om och om igen. Fantastiska låtar; Crossraods, Be careful of my heart , Bridges med flera.

Den här artisten/bandet tar störst plats i min samling…
– Den artist som upptar störst plats i skivsamlingen är Monica Zetterlund. Har det mesta hon spelat in .Fantastiska människan !!

Den här är nog lite otippad i min samling…
– En otippad platta i hyllan är nog Vikingarna -Kramgoa låtar. Jag har fått den i present.

Den här skivan borde fler upptäcka…
– Fler borde upptäcka är Äppelkväll – Monika Törnell sjunger Lennart Hellsing. Jättefina tonsättningar av Hellsing , Monikas röst är egen och berör alltid!

Bland de senaste skivorna jag införskaffat är…
– Kommer knappt ihåg när sist jag köpte en fysisk platta. Aldrig varit storkonsument – mer sentimentallyssnat mycket på gamla favoriter under lång tid. Jag gillar tystnad, är inte en sån som sätter på musik/radio det första jag gör när jag kommer hem. Senaste inköp var via Itunes; Tröstevisa med Cajsa Stina Åkerström . Skulle lära mig den inför en konsert. Fin låt!

Tillbaka