Sjöholm till Sjöängen

Nerikes Allehanda 2023-03-19

Av: JERRY PRÜTZ

Ständigt aktuella Helen Sjöholm gör en av sex exklusiva spelningar i Askersund och kulturhuset Sjöängen. En sedan länge utsåld föreställning av det lite mer nerskalade slaget med bara pianisten Rikard Nilsson som sällskap på scenen.

Nyligen gästade hon finalen av STV:s långkörare På spåret tillsammans med ständige parhästen Tommy Körberg och Benny Anderssons Orkester där de sjöng två låtar.

– Jag skulle aldrig våga mig på att tävla i På spåret och fick jag frågan skulle jag tacka nej. Men att få chansen att uppträda i programmet är väldigt roligt och stort bara det, förklarar den folkkära sångerskan.

Men störst av allt i nu vår är ändå att uppträda i Askersund den söndagen den andre april.

– Självklart är det så, det är alltid bäst och roligast att möta publiken, speciellt när det är en så här pass intim konsert. Vi har en spikad låtlista och ett program att hålla oss till men den är inte skriven i sten utan kan ändras lite efter hur jag känner, förklarar Helen som i år firar 31 år som artist.

– Det var ju en ruskig tur att det inte var 35 år som jag fick det till först, skrattar hon och börjar berätta om sin långa tjänst i musikens och teaterns värld som började yrkesmässigt redan 1992 (…)

– Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra om min karriär skulle vara över. Jag kan ju inget, skrattar Helen som passerat 50 år med råge.

Nu riskerar hon inte att bli arbetslös då det i dagarna blev offentligt att Helen har en av rollerna i musikalen baserad på svengelske Colin Nutleys älskade filmepos Änglagård. I nytolkningen, som har premiär på Oscarsteatern i Stockholm 10 september, spelar Helen Sjöholm den traditionsmåna bondehustrun Rut.

Men först stannar hon alltså till Askersund.

(…)

(Hela artikeln återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka