Sjöholm tar med sig Wadenius och Östergren till Orust

Bohuslänningen 110701

Av: HANS LARSON

I tisdags uppträdde Helen Sjöholm tillsammans med BAO på allsången. Men i övrigt har sångerskan en relativt lugn sommar att se fram emot, med bara ett fåtal spelningar. Bland annat på Nösunds värdshus i helgen, tillsammans med Georg ”Jojje” Wadenius och Martin Östergren.

Helen Sjöholm gör i första hand spelningar med Benny Anderssons orkester (BAO) i sommar. Men när hon besöker Nösunds värdshus på Orust för konsert under fredag, lördag och söndag gör hon det med två andra rutinerade musiker, tillika instrumentvirtuoser, i form av Jojje Wadenius och Martin Östergren. Trion har spelat ihop i nästan elva år.
– Båda är helt fantastiska och har en otrolig bredd. De är inte så smala att de håller sig till en stil, utan klarar allt möjligt. Jojje är ju magisk. En riktig musikant som alltid befinner sig mitt i musiken, berömmer Helen Sjöholm.

En salig blandning Att trion hamnade på just värdshuset var ganska självklart. Helen Sjöholm berättar att de känner personalen och att Jojje Wadenius sedan länge är god vän med krögaren Dan Lind.
– Det är ett trevligt ställe. Jag trivs väldigt bra ihop med Jojje och Martin, så det känns avslappnat att spela med dem i tre dagar.

Konserterna blir en salig blandning av låtar. Några stycken från Helen Sjöholms senaste skiva, där hon tolkar Billy Joel, men också någon av Jojje Wadenius barnlåtar och några klassiker från Olle Adolphson.

Hamnar på vita duken I vinter medverkar Helen Sjöholm i filmen Simon och ekarna, regisserad av Lisa Ohlin. Ett sammanhang man kanske inte är helt van att se sångerskan i.
– Jag har ju stått på scen mycket i teatersammanhang, men inte så mycket i film. Men jag kan ändå se vissa likheter med musiken – det handlar om att hitta fokus i det man gör och hantera det som uppstår i stunden.

Inspelningarna är dock avslutade för ett bra tag sedan och just nu tar Helen Sjöholm det lugnt.
– För tillfället händer det inte så jättemycket. Men några spelningar blir det alltid, det känns alltid härligt på sommaren.


Tre av Helens semesterprioriteringar:
– Åka hem till uppväxtplatsen Alnön
– Sjunka ner i bra böcker
– Äta sommarmat


Information om spelning:
Vad: Helen Sjöholm, Jojje Wadenius och Martin Östergren
Var: Nösunds värdshus
När: Fredagen den 1 juli till söndagen den 3 juli


Tillbaka