Sjöholm sjunger för Slink In

ST 110224. Foto och © Dina Vulic

Sundsvalls Tidning 111024

Av: TOBIAS ÖHGREN
Foto: DINA VULIC

Julsingeln av Helen Sjöholm och Gibrish, som ger intäkterna till Slink In, är färdig. I går så var det dags för premiärspelningen.
– Det känns jättekul att få spela singeln och att alla verkar gilla den, säger Helen Sjöholm.

Sundsvalls stolthet, Helen Sjöholm, har tillsammans med bandet Gibrish nyligen spelat in julsingeln Klockorna i G.A. De intäkter som låten kommer att dra in går sedan till verksamheten på Slink In.

I går samlades bandet och den höggravida sångerskan i Sundsvall för att premiärspela den nya låten på Slink In – ett kafé som välkommnar hemlösa och personer med missbruksproblem samt ger dem möjlighet att tvätta sina kläder, fika och umgås med varandra.

För vissa var det en mer känslofylld stund än för andra. När Helen Sjöholm sjöng om de utsatta, ensamma och hemlösa som låten handlar om kunde besökaren, och tidigare missbrukaren, Marie-Louise Johansson inte hålla tårarna tillbaka.
– Har man rört sig själv i stan, på olika sätt, och ser de som ligger på parkbänkarna så är det väldigt sorgligt. Det finns så många tragegier gömda bakom allt julpynt. Sånt ser man aldrig, säger hon.

De övriga besökarna som närvarade vid spelningen under morgonen, de spelade även senare under dagen för resten av besökarna, var alla nöjda och tyckte mycket om låten. Att pengarna går till verksamheten på Slink In tycker dessutom de flesta är väldigt välbehövligt.
– Vi har hemlösa i den här staden. Vi har dem som behöver hjälp på olika sätt och ett ställe att komma in och värma sig på, säger Marie-Louise Johansson.

När Helen Sjöholm, som dessutom fick ta emot Nicke Sjödins stora stipendium på 20 000 kronor i lördags, blev kontaktad med frågan om hon kunde tänka sig att ställa upp på att spela in denna specialskrivna jullåt tvekade hon inte särskilt länge. Utan kände att hon ville ställa upp.
– Jag hade hört låten och tyckte om den, det var en stor del av varför jag ville göra det. Men nummer ett med ett sånt här projekt är att man får fokus på en verksamhet som är fantastisk och som behövs, säger hon.

Att det var i hemstaden Sundsval bidrog även till att Helen Sjöholm ställde upp.
– Jag har inte bott här på flera år och visste inte ens att det här stället fanns, eller vad det var för något. Men jag tycker att det är fantastiskt att det finns ett ställe så nära stan. Det är märkbart när man kommer hit att det både behövs och att det är ett varmt och skönt ställe, säger hon.

Tillbaka