Äntligen premiär för Helen Sjöholm i Simon och ekarna

Nacka Värmdö Posten 111214. Foto och © Ryno Quantz

Nacka Värmdö Posten 111214

Av: MARCUS RIDUNG  Foto: RYNO QUANTZ

NACKA Det var i en villa i Finntorp Helen Sjöholm provspelade för en roll i Simon och ekarna. Hon fick en av huvudrollerna i filmatiseringen av Marianne Fredrikssons roman. Nu är det bio premiär.

– Det är fantastiskt, äntligen premiär! Det är över ett år sedan jag gjorde min sista tagning i rollen som Karin, så jag har väntat länge på det här.

Filmen handlar om en arbetarfamilj i Göteborg under andra världskriget. Kärnfamiljens hållbarhet sätts på prov i en tid av både yttre och inre påtryckningar. Helen Sjöholm spelar Simons mamma Karin, som är en person som slits mellan många känslor.

Du har vunnit en del priser genom åren. Är det dags för en Guldbagge nu?
– Nej, jag har inga sådana förväntningar, skrattar hon.
– Däremot hoppas jag att filmen ska hitta sin publik. Det ska bli spännande att se vilket mottagande filmen får med tanke på den försäljningssuccé Mariann Fredrikssons roman blev.

Helen Sjöholm är inte bara högaktuell på biograferna, hon är dessutom höggravid och beräknas bli mamma till tvillingar vilken dag som helst. Hon ser fram emot föräldraledigheten och berättar att det nog kommer att hängas en hel del i Dieselverkstan i Sickla framöver.

Tillbaka