Vill sjunga för brudparet

Aftonbladet 100415

Av: TORBJÖRN EK

Helen Sjöholms sista Kristina från Duvemåla hyllas – nu hoppas hon få göra bröllopslåten

LONDON. Stående ovationer från ett utsålt Royal Albert Hall. Men Helen Sjöholm är färdig med Kristina – nu förbereder hon sig för nästa utmaning. Schemat är rensat dagarna kring Victorias och Daniels bröllop. – Uppstår frågan vore det kul, säger hon.

Helen Sjöholm och Björn och Benny fick ta emot hyllningar och stående ovationer från över 5 000 i publiken på Royal Albert Hall i London. Redan före föreställningen ställde sig publiken upp och jublade när Björn Ulvaeus och Benny Andersson kom in i salongen för att inta sina platser på parkett.

Spela in film  
Efteråt är Helen Sjöholm tagen. Hon har sagt att hon är färdig med rollen, men vill inte riktigt acceptera att det är sista gången hon gör Kristina från Duvemåla.
– Förmodligen är det så, men det vill jag inte tänka nu, då blir det ledsamt.

Någon konsert igen vore ju kul, säger hon när Nöjesbladet träffar henne i logen på Royal Albert Hall.  Nu väntar nya utmaningar. I dag åker hon till Hamburg för att spela in scener till filmen ”Simon och ekarna” efter Marianne Fredrikssons bok. Men i sommar har hon tagit ledigt för semester.  Det innebär samtidigt att schemat är rensat för ett eventuellt framträdande i samband med kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop.

Som Nöjesbladet kunde avslöja i måndags ska Benny Andersson skriva en låt till brudparet och Helen Sjöholm fortsätter gärna samarbetet med ABBA- legendaren.

– Uppstår frågan så skulle det vara trevligt. Jag önskar dem all lycka, men det där med Benny har jag inte alls hört någonting om. Spännande, säger hon.

”Vore trevligt”
Benny Andersson förnekar inte att han har skrivit en låt till brudparet. I stället svarar han kryptiskt:
– Den frågan ska du ställa till hovet.

Skulle du vilja skriva en låt till dem då?
– Det är klart att det vore trevligt, men du ska fråga hovet hur det ligger till med den saken, för det är inte min sak att svara på en sådan fråga, säger han.

Helen är ledig och tillgänglig till bröllopet i alla fall.
– Jaså hon är det, vad trevligt, skrattar Benny.

Tillbaka