Sjöholm rakt in i hjärtat

Västerbottens Folkblad 110414

Av: ELIN LARSSON

MUSIK  
Helen Sjöholm  
Aula Nordica, Umeå
++++

Publik: Cirka 600 personer.
Längd: Cirka två timmar
Bäst: ”Så vänder vinden” och ”Ett slag för dig”.
Sämst: Det är faktiskt inte okej att prata i telefon då man är på salongskonsert. Inte ens om det råkar vara frun som släpat dit en.

Då Helen Sjöholm gästade Aula Nordica var det med en konsert som började en aning för tungsint men som tog sig och som mot slutet lyfte taket. Det var en något spretig konsert som Helen Sjöholm gästade Umeå med under onsdagskvällen men att det spretade var inget som störde. För det var en konsert som växte hela vägen in i mål och som förmådde lyfta taket. Med det lyftande taket flög även alla våra tankar på arbete och vardag och lämnade oss totalt öppna för Sjöholms sång som därmed kunde gå rakt in i våra hjärtan och knottra huden utmed våra armar och ben.

En stor eloge ska även ges för de perfekt avvägda ljudförhållandena mellan sång och musik vilka kompletterade varandra på ett perfekt sätt. Något som kan tyckas självklart men som väldigt sällan lyckas med samma bravur som här. Även förhållandet mellan mängden musik och sång var exemplariskt och med musiker av den klass som de som delade scen med Sjöholm blir det aldrig för mycket solon. Istället blir det något man ser fram emot och är tacksam över att få till dels i så stor dos. Framför allt André Ferraris trumsolo som fick breda ut sig i slutet av konserten förtjänar att lyftas fram som ett av de bästa vi hört. Men även att en helt instrumentell låt som Jojje Wadenius ”Kärleksmorgon” tillåts ta plats i konserten och det utan att det känns som för mycket talar ju också sitt tydliga språk. Då det gäller Sjöholm själv gör hon oss inte besvikna i kväll heller. Med sin otroliga utstrålning och sin fantastiska röst tar hon oss med på en musikalisk resa vi sent ska glömma.

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *