Biografi 2021 – t.v.

Helen Sjöholm – En Ny Tid

Pressbild: All Things Live Sweden

Coronarestriktionerna gjorde att flera av Helens framträdanden även under 2021 blev digitala, däribland nationaldagsfirandet i Sollentuna den 6 juni.

Den 24 april medverkade Helen i en gerillakonsert framför riksdagshuset i samband med att det globala initiativet Climate Live lanserades.

Den 23 maj hade Thunder in my heart premiär, en ny originalserie på Viaplay i åtta avsnitt. Där spelar Helen rollen som Annika; mamma till huvudkaraktären Sigrid. Amy Deasismont är serieskapare och manusförfattare.

Under sommaren gjorde Helen några liveframträdanden, bland annat på Lotta på Liseberg.

Den 9 september deltog hon i Östersjöfondens prisutdelning 2021 på Åland och den 15 september medverkade hon i en hyllningskonsert till personalen i sjukvården på Kungliga Slottet i Stockholm.

Den 7 november begav sig Helen äntligen ut på turné med albumet En ny tid, som släpptes i september 2020. Samma månad släppte hon singeln Julen kan hjälpa tillsammans med Anna Stadling och i december hann de även med ett par julkonserter tillsammans.

Juldagen 2021 hade filmen Tills solen går upp premiär. I huvudrollerna ser vi, förutom Helen, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle. Helen och Mikael Persbrandt spelar det gifta paret Peder och Lena. Filmen regisseras av Peter Dalle, som även skrivit manus.

Den 29 januari 2022 hade musikalen Next to Normal nypremiär på Uppsala Stadsteaters stora scen, med Helen i rollen som mamma Diana. Där spelades den till och med 26 mars.