Musik för livet

Musik för livet – en unik hyllningskonsert för pianisten och kompositören Stefan Nilsson

I mitten av februari i år fick Stefan det ofattbara beskedet att han har drabbats av den mest aggressiva formen av ALS.

Den 8 maj 2023 anordnades en hyllningskonsert till Stefan i Filadelfia Convention Center, Stockholm, medan han ännu är så pass frisk att han kunde delta. En konsert fylld med hans musik framförd av Stefans vänner och kollegor, som också är några av våra mest kända artister.

Helen medverkade, tillsammans med Tommy Körberg, Benny Andersson, Sissel Kyrkjebø, Sonja Aldén, Åsa Jinder, Gunilla Backman, Jan Johansen, Anna Stadling, Sarah Riedel och Py Bäckman. Dessutom en kammarorkester under ledning av dirigent Sonny Jansson samt band och körer.

Alla ville de visa honom sin kärlek och hylla honom både som vän och för hans musikaliska gärning.

– Som pianist, låtskrivare och kompositör har Stefan Nilsson briljerat och berört under många decennier. Hans melodiösa, episka filmmusik har fördjupat och lyft – inte minst med ”Gabriellas sång” som jag själv burit med mig sen ”Så som i himmelen”. När en sång sjungs och spelas ofta och i hela Sverige – på dop, bröllop, begravningar, sångutbildningar, föreläsningar och körkonserter så är det inget mindre än en klassiker! //Helen

Valet av konsertlokal hade en stark koppling till Stefan då slutscenen med Gabriellas sång från filmsuccén Så som i himmelen spelades in där.

2023-12-21 P2 Dokumentär – Stefan Nilsson – ett vemod i dur

2023-03-31 Pressmeddelande från artistagenturen Clap Your Hands

1 thoughts on “Musik för livet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *