Helen Sjöholm har fått en riktig dunderhit

Aftonbladet 090604

Av: JENS PETERSON

++++ SINGEL

Väderprognoserna för sommaren ser skakiga ut. Men prognosen för Björn och Bennys nya låt är högtryck. Den där sorten som ligger kvar hundratals veckor på listor.

Benny Anderssons Orkester har gjort musik av många sorter. Folkmusik, dans, schlager, karneval, filmtoner. Men Benny Andersson har sparat sina poppiga rock-refränger till annat. Tills nu. Här har Helen Sjöholm fått sätta stämbanden i en dunderhit som påminner om upphovsmännens låtar på ABBA-tiden. Refrängen sätter sig redan vid första lyssningen, och efter mer umgänge känns det som en låt man varit bästa vän med i många år. Det låter mycket Benny Andersson och Björn Ulvaeus, men det låter inte Benny Anderssons Orkester. Fast idén med det gänget musikanter är väl att alltid låta annorlunda.

”Sommartider”, ”Sommaren är kort” – och nu ”Sommaren du fick”. En hit som blir mer lång-livad än årets eventuella solsken. ”Sommaren du fick” är svenska versionen av ”Story of a heart”. Det är tittellåten på första engelskspråkiga albumet med Benny Andersson orkester. Skivan släpps i Sverige 24 juni, och då ingår ”Sommaren du fick” som femtonde låt. Den internationella utgåvan har 14 spår, bland annat ”Du är min man”, ”Vår sista dans”, ”För dig” och ”En dans på rosor” med engelska texter.

Tillbaka