Snö & marschaller

12

Helen & Anna Stadling på miniturné med succén Snö och marschaller

“En perfekt balans mellan det juliga och det vintrigt melankoliska” och “En julkonsert som lindar in hjärtat i lammull”. Lovorden haglade efter Helens och Annas julturné Snö & marschaller vintern 2022. 2023 tog duon succén vidare för att återigen besöka Stockholm samt två nya städer – Västerås och Örebro.

De föddes med en dags mellanrum på samma BB, växte upp i Sundsvall och lärde känna varandra i skolan och den flickkör de båda sjöng i. Ur musiken växte en stark vänskap fram som följt dem genom alla år – deras karriärer har ibland fört dem åt olika håll, men klangen mellan dem har aldrig tystnat.

Den duo som Helen och Anna skapade som tonåringar har återuppstått i omgångar med flertalet lyckade samarbeten genom åren – efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har de samlat på sig de sånger som de älskat och levt med alla jular.

Hösten 2022 spelade de in det gemensamma albumet Snö & marschaller – med allt från klassiska jullåtar till nyskrivet material och nya svenska översättningar. Med det nya albumet begav de sig ut på en hyllad julturné med samma namn. I år var det dags igen.

– Det här känns väldigt speciellt för oss. Att få sammanstråla och sjunga ihop efter 40 år som vänner – det är en ynnest, sade Helen & Anna vid pressreleasen.

Turnéplan

19 december 2023, Västerås, Västerås Konserthus
20 december 2023, Örebro, Örebro Konserthus
21 december 2023, Stockholm, Filadelfia Convention Center

Med på scen var även:

Jesper Nordenström, klaviatur
Nisse Törnqvist, trummor & slagverk
Johan Lindström, gitarrer
Dan Berglund, bas
Linnea Olsson, cello/sång

Den 24 december 2023 visades Snö & marschaller på SVT1
(Tillgänglig till 21 juni 2024)

2023-12-23 Dagens Nyheter – 10 kända personer väljer: Det här är min bästa julkultur

2023-12-20 Mitt-i-Stockholm – Födda på samma BB – Sjöholm och Stadling på julturné

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *