Kriminaldramaserien Bäckström

Premiär för andra säsongen av Bäckström 28 februari 2022 på C More och 8 mars på TV4

Helen spelar PR-geniet Tina.

Nya regissörer för serien är Andreas Öhman och Manuel Concha.

Evert Bäckström spelas liksom förra säsongen av Kjell Bergqvist och vid sin sida har han den smarta och tuffa, men allt mer misstänksamma, kollegan Ankan Carlsson (Agnes Lindström Bolmgren). Han får även hjälp av den klurige grannpojken Edvin (Elvis Stegmar).

Till denna säsong ansluter bland andra även Malin Crepin, Marcus Vögeli, Peder Falk, Michael Segerström och Adja Krook. Flera av skådespelarna från första säsongen återvänder också, liksom Helen; Pekka Strang, Jens Hultén, Filip Berg, Peshang Rad, Rolf Lydahl, Malgorzata Pieczynska, Anders Mossling och Victoria Dyrstad.

Säsong 2 är fritt baserad på Leif GW Perssons roman Den sanna historien om Pinocchios näsa och handlar om kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms fiende och rival i tv-programmet Spaning, som hittas mördad i sitt hem under mystiska omständigheter. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor. Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Eriksson hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är – framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma.

Säsong 1 hade streamingpremiär på C More den 23 mars 2020, och började sändas på TV4 den 7 april.

Dramabolag: Yellow Bird

Läs mer

Foto och © Jonath Mathew

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *