Caprice 2019Helen gästsolist i Caprice 2019

Helen återvände till Tonhallen den 4 maj för att förgylla Caprice 2019 i två konserter! Det blev fjärde gången hon firade in våren tillsammans med körerna och Kjell Lönnå. ”Senast det hände var för fem år sen, vilket vi minns med värme”, skrev Sundsvalls Kammarkör på sin hemsida inför evenemanget.

Caprice gavs i år för 52:a gången. Med sig hade Helen Martin Östergren, som också var hennes sångpartner och dragspelare vid behov. 

En viktig orsak till publikstormen var säkert gästartisten. Helen Sjöholm är och förblir musikaldrottningen i Sundsvallsbornas liv. Helt välförtjänt: hon har så mycket kärna och känsla i sin röst, hon är så ultramusikalisk och har en sådan linje i sin frasering att hon kan sjunga en nästan stillastående sång som ”Ögon känsliga för grönt” helt fritt utan att någonsin tappa riktningen.
Hennes sång går rakt in i hjärtat; för mig var konsertens känslosammaste inslag Kristina från Duvemålas undran om Gud finns, men Helen Sjöholm är också en komiker som kan dra av en burlesk visa direkt från drängkammaren och utmana Kjell Lönnå på den gamla tragikomiska sången om Märta och Ture som älskar varandra från var sin sida av en sjö.
Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning 190505

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.