Stockholm välkomnade nya medborgare

På nationaldagen den 6 juni 2018 välkomnade alla kommuner nya svenska medborgare.
I Stockholm bjöds de in till ett högtidlig firande med tal, sång och musik i Stadshuset.
Helen och Martin Östergren medverkade, liksom Marinens Musikkår. Helen framförde bl.a. den svenska nationalsången.

Alla som blivit svenska medborgare under 2017 (ca 6 300) och är mantalsskrivna i Stockholms stad hade bjudits in till medborgarskapsceremonin, som har kommit att bli en uppskattad tradition. Den hölls nu för 28:e året i rad.

Det blev två högtidliga ceremonier i Blå Hallen med totalt ca 2 400 personer. Kommunfullmäktiges ordförande Eva-Louise Erlandsson Slorach och finansborgarrådet Karin Wanngård höll tal, därefter blev det sång och musik och alla bjöds på kaffe, saft och bulle i Gyllene salen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *