Magi med Helen Sjöholm

Värmlandsbygden 2021-11-26

Av: DENNIS JOHANSSON

VB-betyg ++++

Med sin röst fick Helen Sjöholm hela arenasalongen att hålla andan. Stjärnan skapade magi med sina stämband och håller inte tillbaka med någonting.

Bäst gör sig Helen Sjöholm när hon står rakt upp, bakom mickstativet och sjunger ut med all sin kraft. Superstjärnan är så stor i sin lilla kropp att hon tar över hela salongen bara genom att andas i en förberedelse att sjunga ut. Publiken sitter på helspänn, njutande och bara suger in skönsången.

När Helen Sjöholm höjer tonerna, som till orden ”du måste” i Du måste finnas, går det positiva ilningar genom kroppen… man ryser. (…)

Mellansnacket handlade till stor del om kärleken till att efter pandemin återigen få möta publiken. Stjärnan har ett noga inövat manus, det är träffsäkert och till stora delar ganska roligt.

Strax före pandemins stora utbrott 2020 släppte Sjöholm albumet En ny tid och detta låg till grund för turnéstoppet på CCC i Karlstad i lördags. Ett album med svenska, klassiska Helen Sjöholm-låtar, skapta med både fantastiska texter och musik. Jag är elden, Samma här, En ny tid… perfekta låtar mellan de stora succéerna genom hennes karriär.

(…) även om publiken lutade sig tillbaka och njöt av det nya så var det ändå hitsen som drog ner störst publikjubel; Du är min man, Du måste finnas, Så mycket bättre-succén Euforia och störst magi under konsertkvällen skapades givetvis när Helen Sjöholm tog ton och sjöng ut i Gabriellas sång.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka