Gardell gör musikal med Helen Sjöholm

Aftonbladet 130328

Av: NILS FRANCHELL

Efter framgången med ”Torka inga tårar…” satsar Jonas Gardell på musikal. I dag kan Aftonbladet avslöja att han tillsammans med schlagerkungen Fredrik Kempe ska sätta upp en musikalversion av biosuccén Livet är en schlager. I kvällens tv-special med Gardell kan du höra musikalens blivande stjärna Helen Sjöholm sjunga ett första smakprov.

Jonas Gardells och Susanne Biers storfilm ”Livet är en schlager” hade premiär 2000 och blev en stor publiksuccé. Nu har Gardell jobbat om filmen till en musikal med musik av schlagergurun Fredrik Kempe som ligger bakom låtar som Melodifestivalvinnarna Hero (Charlotte Perrelli), La voix (Malena Ernman) och Popular (Eric Saade).
– Fredrik Kempe och jag har i hemlighet skrivit låtar i flera år till ”Livet är en schlager”, avslöjar Jonas Gardell.

Helen Sjöholm i huvudrollen
I kvällens tv-special på SVT1 från Stora teatern i Göteborg, En helkväll med Jonas Gardell, sjunger Helen Sjöholm ett första smakprov från Gardells och Kempes kommande musikal.
– Sången ”Som skapta för varann” sjöngs faktiskt allra första gången på mitt och Marks silverbröllop 2011. Helen Sjöholm var hemlig gäst och sjöng i vårt vardagsrum! Det var magiskt! berättar Jonas och fortsätter:
– Och sen gick Helen Sjöholm och tackade ja till att spela huvudrollen! Det här är verkligen ett drömprojekt!

Fredrik Kempe är också väldigt stolt över samarbetet, och inte minst över ”Som skapta för varann”.
– Kom ihåg var ni hörde den första gången, den här låten kommer för fanken vara parkerad på Svensktoppen de närmsta fem åren! säger han med ett skratt och betonaratt alla sångerna i musikalen är nyskrivna.
– Så det är ingen ”¡Mamma Mia”, ingen ”sjunga gamla hits i ny tappning”-musikal.

Sjöholm förtegen
I filmversionen av Livet är en schlager gör Helena Bergström rollen som småbarnsmamman Mona som skickar in en låt till Melodifestivalen skriven av handikappade David som hon är personlig assistent åt. I musikalversionen är det alltså Helen Sjöholm som gör rollen som den otippade schlagersuccén Mona.
– Jag kan inte säga så mycket mer än att det här ska vi göra och det ska bli jättekul, bekräftar Helen Sjöholm för Aftonbladet. Vem som axlar rollen som Monas transsexuelle och aids-sjuke bror Candy Darling, i filmen spelad av Björn Kjellman, är ännu hemligt.

Musikalen har premiär nästa år.

Tillbaka