Helen Sjöholm fick stipendium

Dagbladet 111024

Av: ANNA-MARIA WIKLUND

Sundsvallbördiga Helen Sjöholm fick i helgen Nicke Sjödins stora stipendium – och passade på att bjuda publiken evergreens på ångermanländska. – Det var en magisk kväll, säger konferencier Jacke Sjödin.

I lördags var det dags för årets Nicke-gala i Hullsta gård i Sollefteå. För tredje året i rad ­delas stipendier ut i författaren och underhållaren Nicke Sjödins minne.

Lyrisk
Den här gången var det Helen Sjöholm, uppvuxen i Sundsvall och med rötter i Näsåker, som fick ta emot det stora stipendiet på 20 000 kronor.

Jacke Sjödin var helt lyrisk över galakvällen, när Dagbladet nådde honom i går eftermiddag.
– Jag kan inte nog berätta hur fantastiskt det var. Det var en magisk afton, fullständigt utsålt, säger han.

Helen Sjöholm, som är höggravid med tvillingar, var på plats för att ta emot stipendiet. Sångerskan framförde dels några egna sånger, bland annat kända ”Gabriellas sång”, men även tre evergreens på ”Röå-mål” med text av Nicke Sjödin.
– Hon gjorde det enastående bra och fick stående ovationer. Vi är lyriska, säger Jacke Sjödin.

Årlig artistgala
Hela behållningen från kvällen går till den minnesfond som startades efter Nicke Sjödins död 2008. Syftet med fonden är att ordna en årlig artistgala i Sollefteå och dela ut stipendier till artister som verkar i hans anda. 18-åriga multiartisten Tove Sandström för Sollefteå var kvällens andra stipendiat och belönades som ”Årets talang”.

Tillbaka