Helen Sjöholm tar ett sabbatsår

Expressen 101112

Av: RIKARD LJUNGQVIST

Energin håller på att ta slut. Nu drar Helen Sjöholm, 40, i bromsen – och tar ett år ledigt. – Jag vill ha det lugnare ett tag, och gå och pilla mig i naveln, säger hon.

2010 var året som redan från början var hektiskt för Helen Sjöholm. I våras var hon med när konsertversionen av ”Kristina från Duvemåla” sattes upp i Royal Albert Hall i London. Och på hemmaplan följde uppsättningen ”En touch av Taube” på Göteborgs- operan. Därefter skulle hon få tid att jobba på nya plattan ”Euforia”, med svenska tolkningar av Billy Joel.  Då dök ett oemotståndligt erbjudande upp – rollen som den strävsamma modern Karin i litteraturklassikern ”Simon och ekarna”.
– Jag blev överlycklig när jag erbjöds rollen. det fanns ingen tvekan, säger hon. Att hennes karaktär var totalt omusikalisk avskräckte inte.
– Det var skönt att slippa sjunga. På sikt är det kanske stärkande att känna att man kan stå på scen utan att sjunga, säger hon.

Slitsamt år  
Nu är dock skivan inspelad och nära hälften av föreställningarna i framtidsrevyn ”Aniara” är avklarade.  Det betyder att Helen Sjöholm nu kan se slutet på ett slitsamt år. Kvar är bara en stundande vinterturné.
– 2010 har varit ett exceptionellt år med väldigt mycket jobb. I nuläget planerar jag ett sabbatsår, säger hon.  Men det finns en sak som skulle kunna få henne på andra tankar – ett nytt erbjudande om att musicera med vännen och artistkollegan Benny Andersson.
– Jag har hört att han skriver nytt, så det skulle inte förvåna mig om BAO gick in i studion snart. Att jobba med dem är inte jobb, vi är en glad familj.

Tillbaka