Helen Sjöholms konsert är ett generöst sjunget självporträtt

Aftonbladet 2021-11-08

Av: JENS PETERSON

Betyg: 4 av 5 plus

Helen Sjöholm: En ny tid

Västerås. Turnépremiär.
Längd: 1 timme 45 minuter.
Musiker: Andreas Dahlbäck, Rickard Nilsson, Ola Gustafsson, Erik Arvinder, Martin Höper.
Bäst: Vilar glad i din famn

Säg Helen Sjöholm. Då förväntar sig publiken vissa låtar. Jo, hon bjuder på många av sina ess den här konserten. Men hon blandar också in nya spelkort i leken. En stark kväll med mycket eufori.

(…)

Hösten 2020 kom albumet En ny tid med skräddarsydda sånger av Jonatan Järpehag/Paulina Palmgren, samt Andreas Mattson och Anna Ternhielm. På Armarna som lyfter dig har Helen Sjöholm och Annika Norlin bidragit till texten. De nya sångerna är med i konserten, och lyfter live.

Bra mellansnack flätar ihop låtarna kring tankar om att se sig omkring i livet med nya ögon. Helen Sjöholm vet att många vill höra evigt gröna hits som Du är min man och hon gör den redan som tredje nummer och ropar ”Vi ska inte spara på nåt”. Hon har med sig fem fantastiska musiker som ger kvällen ett imponerande varierat sound. Många musikaliska uttryck.

Helen Sjöholm var ett utropstecken i förra årets Så mycket bättre, och bland konsertens höjdare finns hennes tolkning av Jakob Hellmans Han har ett sätt med minnesvärt arr, och Loreens Euforia. Det är också härlig energi i Barpianisten. Från albumet Euforia, Billy Joel-melodier med texter av Tomas Andersson Wij.

En annan av kvällens starkaste är För att jag älskar dig, Bob Dylans To make you feel my love med text av Mikael Wiehe.

En bred blandning (…) Men som helhet ett generöst självporträtt av en av de största artisterna. Man går ut i höstmörkret med känslan av att en ny tid kan vara en ljusare tid.

(…)

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka