Glittrande perfektion med Sjöholm och Stadling

Nya Wermlands-Tidningen 181220

Av: LINNEA ERIKSSON

KONSERT

Helen Sjöholm & Anna Stadling
Karlstad Domkyrka, Karlstad

Publik: Fullsatt (ca 700)
Medverkande musiker: Jesper Nordenström, Roger Gustavsson, Andreas Unge & Pecka Hammarstedt
Betyg: YYYYY

I Helen Sjöholm och Anna Stadlings julkonsert får hela livet plats med dess ljus och mörker, toppar och dalar. Allvar, kärlek, vemod och glädje. De två sångerskorna har känt varandra sen barnsben och har länge drömt om att göra en julkonsert ihop. Resultatet är strålande.

(…)
Med sig på turnén har Helen Sjöholm och Anna Stadling fyra eminenta musiker – den värmlandsbördige Jesper Nordenström på klaviatur, Roger Gustavsson på gitarr, Andreas Unge på bas och Pecka Hammarstedt på gitarr m.m. Tillsammans skapar de ett utsökt och finkänsligt komp. Det är luftigt och fylligt på samma gång, svängigt och stämningsfullt.

De två vackra och starka frontfigurerna, Helen Sjöholm och Anna Stadling, uppfyller förväntningarna och levererar fulländad sång. Samspelet dem emellan är avslappnat och deras röster vävs vackert ihop i klockren stämsång. Deras röster liknar varandra vilket skapar en trygg grund som dekoreras med deras respektive särdrag. Helen Sjöholm med det innerliga och högtidliga, Anna Stadling med det svängiga som för tankarna till Amerika.

Repertoaren består av en handfull egna låtar, några julklassiker samt några nya låtar med jultema. Där- ibland Bo Kaspers Orkesters Önskar dig en stilla natt och Snö av Eva Dahlgren. En publikfavorit är, inte helt oväntat, Gabriellas sång som får långa och hjärtliga applåder. En annan höjdpunkt är Gläns över sjö och strand, där minnen vävs ihop med sångstrofer till ett stillsamt pianokomp. En vacker nostalgi som går över i Det är en ros utsprungen. När alla närvarande på scenen hummar melodin i slutet av låten är julstämningen ett faktum.

Om man valde bara en konsert att gå på i Karlstad denna höst och lotten föll på just denna julkonsert – då kan man vara nöjd med sitt val.​

(…)

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka