Stående ovationer ljöd i Konserthuset

Arbetarbladet 140222

Av: LISA PERSSON

Visor, pop och musikal, ja allt bjuds det på under kvällen och det är väl ungefär vad man har att vänta sig av en kvinna som själv har svårt att begränsa sig till någon speciell genre.

1995 slog Helen igenom som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla. Efter det har det blivit fler musikaler men också utgivna skivor med till exempel Jojje Wadenius och Anders Widmark, turné med Björn Skifs och medverkan i Så ska det låta, Rhapsody in Rock och Allsång på Skansen. Sin största hitlåt har hon tillsammans med Benny Anderssons Orkester (BAO), Du är min man låg på Svensktoppen i 278 veckor.

Med sig på scenen har hon Jojje Wadenius, Martin Östergren, Ulric Johansson och Tomas Bergquist vilka alla är otroligt skickliga med sina instrument. Det blir många anekdoter som berättas i en humoristisk ton när låtarna presenteras, bland annat när hon ramlade och bröt knäet och var tvungen att gå på gym, i presentationen av låten Moonshadow berättar hon att Cat Stevens är Sissela Kyles kusin och när Martin Östergren ska spela låten Hanna flyger från teaterpjäsen Peter Pan skojar han om att Jojje inte ville ha klänning på sig och bli upphissad i taket så som Hanna blivit. De berättar även om hur det kommer sig att de hamnat i musikbranschen och spelar små stycken av låtarna som inspirerade dem som barn- låtar som de misstolkat på ett väldigt roligt sätt.

Helens röst är stark och klar och för var låt hon sjunger imponerar hon mer och mer, även om det avslutas fint med låtarna Du är min man och Gabriellas sång är höjdpunkten helt klart när hon sjunger Lalehs låt Vårens första dag. Klockrent!

Källa: Arbetarbladet

Tillbaka