Fullsatt premiär för Höjdarlunch

Jacke Sjödin, Helen Sjöholm och Andreas Nilsson på Katalin. Foto och © Sven-Olof Ahlgren

Jacke Sjödin, Helen Sjöholm och Andreas Nilsson. Foto och © Sven-Olof Ahlgren

Uppsala Nya Tidning 140401

Av: BJÖN G. STENBERG

Show
Höjdarlunch
Jacke Sjödin, Helen Sjöholm, Andreas Nilsson & Mikael Skoglund.
Katalin, spelas under april

Med ett antal illustra medarbetare tar Jacke Sjödin med sin ”Höjdarlunch” upp kampen med Domkyrkan, Konserthuset och Slottet om vilka som har bäst perspektiv(…)

Det är väl ingen större hemlighet att Jacke Sjödin är Uppsalas störste rimmare sedan Owe Thörnqvists dagar. Den som inte visste det får redan i inledningsnumret på Katalins lunchföreställning koll på detta då han direkt slår världsrekord i att rimma på ”vår”(…)

Men om vårkänslan vaknade till liv i det numret försvann det fort när imponerande Helen Sjöholm i en halvt sjungen monolog tog upp sommarstressen. Hur ska vi hinna med allt, uppleva allt, och på rätt sätt?

Mer världsrekord bjöds på också när man redovisade världshistorien från Big Bang till våra dagar på fyra minuter och femtiotre sekunder. Som sig bör med det namnet är showen en fin blandning av högt och lågt, vilket som nu är vilket. . .

(…)Lunchföreställningar är en tacksam form att ge. Publiken blir mätt (här sjöngs till och med receptet), och mättnad ger trevnad, bara att förstärka. Fast bara och bara. Här är förutsättningarna de bästa, med en sådan proffsig ensemble. Och på 60 minuter lär ingen hinna tröttna direkt.

(…)

Mer Norrland förgyllde. Sundsvallskan Helen Sjöholm behöver ju inte längre någon som helst presentation, men jag hade glömt hur mångsidig hon är. Och vilken scennärvaro. Kan aldrig bli för mycket av henne. Hon spelar elbas också.

(…)

Kemin mellan de medverkande bidrar också starkt till den fina stämningen. Mätta till både kropp och själ verkade premiärpubliken helnöjd när den gick, trots att ensemblen som sista nummet sjöng ”Stay” i svensk översättning, ”Stanna”.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka