Helen Sjöholm ges fria händer på konserthuset ikväll

Arbetarbladet 130504

I kväll står Helen Sjöholm och Magnus Carlsson på Konserthusets scen framför Gävle Symfoniorkester. Vi ringde upp Helen Sjöholm på tåget hem i går kväll.

– Det är ganska ovanligt att man får så fria händer som jag och Magnus har inför den här konserten. Ofta har de redan bestämt några låtar på förhand, men här var det mer: ”här är orkestern, vad vill ni sjunga?” Jag och Magnus drog först fram tusentals låtar och sedan blev det en hel del ”kill your darlings”. Det som blev kvar till slut är en hel del modernt, brittiskt och pop. Elvis Costello, Depeche Mode, Coldplay, flera av David Bowie. För min del är det här väldigt nytt, säger hon.

Hur kändes det när ni stod framför symfoniorkestern och började repa?
– Det kändes så himla kul. När man har gått i månader och planerat och äntligen får höra arrangemangen, för de är ju nyskrivna.

– Eftersom mycket av materialet är nytt känner jag mig extra pirrig och glad. Ofta sjunger jag saker som man sjungit mycket förr. Jag känner mig ganska grön och skön den här gången.

– Jag har varit hemma med barn, det var länge sedan jag sjöng över huvud taget. Det känns fantastiskt att sjunga med en så stor sångare som Magnus. Han sitter bredvid mig här och blir lite generad nu. Det är lyxigt med så mycket input. Jag bara njuter.

– Jag med, säger Magnus.

Tillbaka