Helen startar sin turné i Sundsvall

Dagbladet 100821. Foto: Scanpix
Hemmamatch. I januari beger sig Helen Sjöholm ut på
Sverigeturné med sitt kommande album. Premiären är lagd
till den forna hemstaden Sundsvall.

Dagbladet 100821

Av: JENS HÖGLIN
Foto: SCANPIX

I november släpper förra Sundsvallstejejen Helen Sjöholm sitt första egna album på åtta år.  Naturligtvis följs skivan upp av en Sverigeturné som passande nog startar i den gamla hemstaden.
– Det blev så lyckligt lottat att det blir premiär i Sundsvall, säger Carina Enberg, presskontakt för turnén.

Just nu arbetar Helen Sjöholm med uppföljaren till succéalbumet ”Visor” från 2002, det första albumet i eget namn på åtta år.  Sjöholm skrev nyligen kontrakt med Universal Music och planerar att släppa albumet i november.  Naturligtvis följs skivan upp av en turné och i går meddelade produktionsbolaget Music & Artist Service att turnépremiären är förlagd till Tonhallen den 29 januari.
– Det var egentligen inget krav från hennes sida utan det är en lycklig slump. Helen är naturligtvis mycket glad över att det blev så, hon vill ju väldigt gärna spela i Sundsvall, säger Carina Engberg, presskontakt för turnén.

Helen Sjöholm var tyvärr inte tillgänglig för en kommentar i går, då hon var upptagen med repetitionerna av Stockholms Stadsteaters uppsättning av Harry Martinssons ”Aniara”. Föreställningen är Stadsteaterns stora satsning i höst och innehåller musik skriven av Andreas Kleerup. ”Aniara” har premiär den 21 oktober.

Tillbaka