Din Röst

#22. Din Röst – Helen Sjöholm

Helen gästar Sanna Martins podd Din Röst. Så här presenterar Sanna Martin själv sin gäst och poddavsnittets innehåll på Spotify:

”Har man en podd på temat RÖST är det inte så konstigt om man frågar den här ikoniska rösten om att vara med.Helen Sjöholm – en av de mest älskade rösterna vi har i sång- och scenväg i Sverige.

Helen var en typiskt duktig flicka som liten – som lät sedan start. Hon berättar om körens betydelse hemma i Sundsvall och hur viktigt det var att få förebilder att se upp till och bra ledare som såg och ställde krav.

Vi får höra om de tidiga gigen på barer i Sundsvall och om alla de peppande människor som betonade att hon inte skulle ge upp sången i unga år. Vi dyker sedan djupt in i hela Kristina Från Duvemåla-bubblan och får höra allt om vägen till denna episka roll, hur arbetet gick till och vad denna resa och det täta samarbetet med Björn & Benny gjort med Helen, tills vi blir avbrutna av…vem?

Hur spelar man 6 föreställningar i veckan som rätt ny i gamet? Är alla slags sånglektioner bra, frågar vi oss? Och hur får hon in nya låtar i knopp och kropp?

Vi pratar självbild, förväntningar och press. Hon berättar om röstproblem, tvivel och sund självdistans. Vi lyssnar till världens klipp och reflekterar över hur viktigt jobbet egentligen får bli och landar i att det går att påtala att flera saker får vara viktiga i livet.

Widget, tjurrusning och miljö får också plats i samtalet, vad nu det kan vara tänker säkert ni. Vackert konstaterar Helen att lusten till saker hon fått göra har varit större än tvivlet!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *