Julkonsert

Helen Sjöholm och Anna Stadling med armarna om varandra.

Foto och © Tina Axelsson

Helen och Anna Stadling besöker Vara Konserthus

Barndomsvännerna Helen och Anna Stadling gästar Vara Konserthus, Stora Salen, den 18 december kl 19.30 för en gemensam julkonsert.

I höst gör de ett fåtal exklusiva framträdanden tillsammans och Vara är en av de utvalda scenerna. Det blir en ”förfest” inför nästa års julskiva som de jobbat med under pandemin, men redan i år kommer en julsingel.

Helen och Anna är uppvuxna i Sundsvall och gick i samma grundskola. De fann varandra snabbt genom kören på kommunala musikskolan och engagerade sig i olika shower tillsammans. Ur musiken växte en vänskap fram som blivit allt starkare med åren och betyder mycket än idag.

– Det har hänt att vi stått på scenen under en konsert och jag hör att en av våra röster drar åt något håll, men jag vet inte om det är min eller Annas. Vår klang är så lika ibland, jag har aldrig varit med om det med någon annan! Som en systerröst, säger Helen.

De har längtat efter att få göra en julkonsert ihop igen. Den här gången blir det en intim spelning med färre musiker och en blandad repertoar.

– Det finns några jullåtar som vi alltid sjungit och inte kommer släppa taget om. Men vi kommer också ta med nya låtar som man kanske inte förväntar sig på en julkonsert, varvat med musik från våra egna karriärer. Vara Konserthus är en liten pärla! De har en rymlig salong som ändå känns nära och intim. Det finns en speciell känsla i lokalerna, personalen är kunnig och publiken underbar, säger Helen.

Biljetter: Vara Konserthus
Pris: 535–595 kr

Vara konserthus ligger på Allégatan 49.

Pressmeddelande

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *