En Ny Tid

Helen gör soloalbum

Singeln En Ny Tid är det första smakprovet från Helen kommande album – hennes första soloplatta med nyskrivet originalmaterial.

Låten är skriven av Paulina Palmgren och är dynamiskt drivande, med en akustisk luftighet och Helens innerliga sång i fokus. Texten rymmer varm nostalgi, men är även ett avstamp in i framtiden.
Musiker är Ola Gustavsson, Jerker Odelholm, Julia Stjernlöf och Klas Jervfors Turner.

En andra singel; Jag är elden, släpptes den 21 augusti.

Detta är Helens första soloalbum med helt nyskrivet material. Varför har det dröjt så länge?

– Jag är ju liveartist i grunden och studion har inte varit mitt naturliga hem, skrattar hon. Jag är lustdriven och har alltid älskat teatern: att sjunga utifrån en berättelse som är tydlig, eller utifrån en karaktär. Jag har dessutom hamnat i så många spännande sammanhang att letandet efter eget material har fått vänta.

Kanske har hon också överdramatiserat betydelsen av ett soloalbum.

– Jag har känt att det liksom måste formulera ”vem jag är”. Det stämmer ju i viss mån, men en skiva är också ett avtryck i tiden och just nu är det de här låtarna som är jag. På senare tid har jag verkligen längtat efter att göra en platta i eget namn!

Flera låtskrivare har bidragit med material, varpå Helen tyckt, känt och gallrat. Det mest intima samarbetet har skett med Paulina Palmgren och Jonatan Järpehag, som har bidragit med flest låtar. Bland övriga låtskrivare märks Anna Ternheim och Andreas Mattsson.

Albumet produceras av Andreas Dahlbäck och Jonatan Järpehag med release den 25 september.

En ny tid


Jag är elden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *