December – Sånger i vintermörkret

Biljettrusning till Helen Sjöholm och Anna Stadlings turné ”December – Sånger i Vintermörkret”

Helen och Anna vill bygga en lekfull och finstämd konsertstund under den mest stressade tiden på året. Med fokus på hur deras röster klingar ihop och på texter som bär hoppas de på att konserten kan bli en ”lisa för frusna själar”.
Publiken kommer att få höra några av de vackraste julsångerna, men också några nya versioner av gamla favoriter från t ex Emmylou Harris, Johnny Cash, Py Bäckman, Andreas Mattsson, Stefan Nilsson, Bob Dylan m.fl.

Tillsammans med Jesper Nordenström (klaviatur) Roger Gustavsson (gitarr) Pecka Hammarstedt (gitarr m.m) och Andreas Unge (bas), kommer Helen och Anna skapa rum för det lilla och stora, det tidlösa och nya.

– Äntligen! Vi som följt varandras drömmar, liv och leverne under alla dessa år och som länge har längtat efter att få sjunga ihop igen, får nu göra det, säger de gamla barndomsvännerna från Sundsvall!

Anna Stadling har kallats Sveriges bästa countrysångerska (Expressen) och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Det senaste albumet ”Efter stormen” (sept 2017) är ett kritikerrosat samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson som även producerat skivan. Under förra året åkte Anna ut på en längre turné. Året avslutades med en julturné där hennes skiva ”American Tunes for Christmas” (2016) framfördes både av Anna med band och tillsammans med körer över hela Sverige. Anna har lånat ut sin röst i samarbete med andra olika artister och kompositörer genom åren som Staffan Hellstrand, Lisa Nilsson, Lars Winnerbäck, Olle Ljungström, Louise Hoffsten och Carl-Johan Vallgren m.fl.

Turnéplan

Torsdag 6 december: Hjalmar Bergman Teatern, Örebro 

 

Fredag 7 december: Kulturhuset, Ytterjärna 

 

Lördag 8 december: Oscar Fredriks Kyrka, Göteborg 

 

Söndag 9 december: Vara Konserthus, Vara, kl 15.00

 

Söndag 9 december: Vara Konserthus, Vara, kl 19.30

 

Onsdag 12 december: Tonhallen, Sundsvall

Sundsvall 12 december

Torsdag 13 december: Tonhallen, Sundsvall

Sundsvall 13 december

Fredag 14 december: Universitetsaulan, Uppsala

Uppsala 14 december

Lördag 15 december: Cassels konserthus, Grängesberg

Grängesberg 15 december

Måndag 17 december: Filadelfiakyrkan, Stockholm

Stockholm 17 december

Tisdag 18 december: Medborgarhuset, Säffle

Säffle 18 december

Onsdag 19 december: Domkyrkan, Karlstad

Karlstad 19 december

december-sanger-i-vintermorkret

Media

181206 SR P4 – Helen Sjöholm och Anna Stadling har turnépremiär i Örebro ikväll

181204 Nerikes Allehanda – Barndomsvännerna tar plats på scenen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.