December – Sånger i vintermörkret

Biljettrusning till Helen Sjöholm och Anna Stadlings turné ”December – Sånger i Vintermörkret”

Nu släpps ytterligare två konserter i Vara och Sundsvall. Premiär den 6 december i Örebro.

Helen och Anna vill bygga en lekfull och finstämd konsertstund under den mest stressade tiden på året. Med fokus på hur deras röster klingar ihop och på texter som bär hoppas de på att konserten kan bli en ”lisa för frusna själar”.
Publiken kommer att få höra några av de vackraste julsångerna, men också några nya versioner av gamla favoriter från t ex Emmylou Harris, Johnny Cash, Py Bäckman, Andreas Mattsson, Stefan Nilsson, Bob Dylan m.fl.

Tillsammans med Jesper Nordenström (klaviatur) Roger Gustavsson (gitarr) Pecka Hammarstedt (gitarr m.m) och Andreas Unge (bas), kommer Helen och Anna skapa rum för det lilla och stora, det tidlösa och nya.

– Äntligen! Vi som följt varandras drömmar, liv och leverne under alla dessa år och som länge har längtat efter att få sjunga ihop igen, får nu göra det, säger de gamla barndomsvännerna från Sundsvall!

Anna Stadling har kallats Sveriges bästa countrysångerska (Expressen) och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Det senaste albumet ”Efter stormen” (sept 2017) är ett kritikerrosat samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson som även producerat skivan. Under förra året åkte Anna ut på en längre turné. Året avslutades med en julturné där hennes skiva ”American Tunes for Christmas” (2016) framfördes både av Anna med band och tillsammans med körer över hela Sverige. Anna har lånat ut sin röst i samarbete med andra olika artister och kompositörer genom åren som Staffan Hellstrand, Lisa Nilsson, Lars Winnerbäck, Olle Ljungström, Louise Hoffsten och Carl-Johan Vallgren m.fl.

Turnéplan

Torsdag 6 december: Hjalmar Bergman Teatern, Örebro 

Örebro 6 december

Fredag 7 december: Kulturhuset, Ytterjärna 

Ytterjärna 7 december

Lördag 8 december: Oscar Fredriks Kyrka, Göteborg 

Göteborg 8 december

Söndag 9 december: Vara Konserthus, Vara, kl 15.00

Vara 9 december kl 15.00

Söndag 9 december: Vara Konserthus, Vara, kl 19.30

Vara 9 december kl 19.30

Onsdag 12 december: Tonhallen, Sundsvall

Sundsvall 12 december

Torsdag 13 december: Tonhallen, Sundsvall

Sundsvall 13 december

Fredag 14 december: Universitetsaulan, Uppsala

Uppsala 14 december

Lördag 15 december: Cassels konserthus, Grängesberg 

Grängesberg 15 december

Måndag 17 december: Filadelfiakyrkan, Stockholm 

Stockholm 17 december

Helen Sjöholm & Anna Stadling

Turné: "December – Sånger i vintermörkret" med mig – Helen Sjöholm & Anna Stadling 6-17 december. Varmt välkomna <3 !

Publicerat av Helen Sjöholm Tisdag 9 oktober 2018

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.