En sensommarkväll

I slutet av augusti delade Helen & Tomas Andersson Wij scen under fyra exklusiva sensommarkvällar i Uppsala, Stockholm, Helsingborg och Kalmar. De två artisterna blandade sina repertoarer, sjöng varandras låtar, framförde duetter och gav stort utrymme åt samtalen. 

Under 2016 sände SVT två uppmärksammade säsonger av programmet Tomas Andersson Wij spelar med, där TAW sjöng och samtalade med kända artistkollegor som Peter LeMarc och Veronica Maggio. En av de artister Tomas gärna ville ha med i säsong två var Helen Sjöholm, men de fick inte ihop sina kalendrar. Så föddes tanken att genomföra artistmötet utan tv-kameror och på några olika platser i Sverige.

Vid första anblick kan de verka som ett udda par. Helen Sjöholm, flerfaldigt prisbelönt sångerska och skådespelerska, som gjort allt från musikal och folkmusik, Svensktoppen till Harry Martinsson. Tomas Andersson Wij, singer-songwriter, tidigare journalist, som med 9 album och flitigt turnérande långsamt trängt allt djupare in i svenskarnas medvetande, till hösten aktuell i Så mycket bättre. Men Helen och Tomas har många av sina musikaliska och textmässiga rottrådar sammanflätade. När de spånar covers till sommarens konserter nämns gemensamma favoriter som Judee Sill och Olle Adolphson.

En tanke om “En sensommarkväll

  1. Marie Lundberg

    Just hemkommen från konserten En sensommarkväll, på Parksnäckan i Uppsala. Helt fantastiskt!!! Vilka artister Helen och Tomas är, så vackra, meningsfulla och innerliga texter, så avslappnat framträdande och rösternas klang följer mig ända hem. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.