Tabberaset – Uppsala Konsert & Kongress, 15 december

Foto och © Simon Svensson

Foto och © Simon Svensson

Vintervädret var inte att leka med då jag gav mig iväg in mot Stockholms Central på lördagseftermiddagen. Snön yrde och oron var stor att tåget skulle vara inställt eller kraftigt försenat. Men inga oroväckande meddelanden visades på den elekttroniska tavlan, och tåget rullade in i rätt tid. Då vi precis skulle till att starta ringde Tina. Hon och hennes mamma Steffi skulle inte hinna med tåget på grund av en försenad buss, utan bli tvungna att ta nästa tåg till Uppsala.

Själv var jag framme i Uppsala som planerat strax före fem och promenerade den korta vägen till Konsert & Kongress. Där fanns redan Kristina och Rachel, och strax därpå träffade vi även Simon och Linn en liten stund.

Så småningom hade alla infunnit sig och vi blev visade till ett utmärkt bord längst fram i högra hörnet av scenen.

Kvällen inleddes med julbord. Det fanns två likadana bord för kalla rätter, ett för varma rätter och ett dessertbord. Vi lät oss väl smaka, och som så ofta vid julbord stoppade jag nog i mig lite för mycket av allt gott som bjöds.

Under tiden vi åt dök de fyra estradörerna Jacke Sjödin, Staffan Lindberg, Meta Roos och Andrea Geurtsen upp vid borden och sjöng till de olika rätterna. Åt man t.ex. sill vid ett bord så framförde de en sång till sillens lov. Trevligt och festligt, även om det inte alltid hördes så bra vid de bord som var belägna en bit bort. Även illusionister rörde sig bland gästerna och utförde sina imponerande trick. Till oss kom en ung kille och visade upp ett fingerfärdigt och obegripligt korttrick. Det var helt omöjligt att hinna se hur han gjorde!

Mätta och belåtna slog vi oss sedan till ro vid våra platser för att beskåda kvällens show, som blev en mycket positiv upplevelse! Sång och shownummer varvades med träffsäkra julhälsningar och aktualiteter med rim ihopsnickrade på ett häpnadsväckande skickligt sätt, ackompanjerat av Mikael Skoglunds fyrmansband. Jag är inte speciellt lättroad av folk som försöker göra sig lustiga på scenen, men detta väckte även min munterhet, och fick mig att skratta flera gånger under kvällen!

Följande ”låtlista” kommer egentligen från ett smygfotograferat körschema, men ungefär så här såg kvällen ut,
med vissa omskrivningar:

Inledningslåt

Prat med Helen

Lustvin dansar en gavott med de fem sinnena – Helen ( Staffan, Meta, Andrea körar)

Gabriellas sång – Helen (med Kalmarkören)

Oh, helga natt (gestaltad på ett mycket roligt sätt) inkl kör – Alla

Jack i skivan – Jacke, Meta

Dagens sång – Jacke

Let It Snow – Andrea, Jacke

Julstress – Staffan, Andrea

Jul, jul, strålande jul – Helen

Staffanvisa (Alla körar)

Staffan-prata

Märkliga jultexter – Jacke

Boy from NY City – Meta + alla

Nu mår jag mycket bättre – Helen + Jacke

Du är min man – Helen

Jackes checklista för julen

Final – Alla

Efteråt fick vi tillfälle att prata en liten stund med Helen, och därefter återvände vi hem, Tina, Steffi och jag med samma tåg denna gång. Resan gick fort med sällskap och för att sammanfatta upplevelsen så var det en synnerligen lyckad och trevlig kväll!

Tillbaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *